Fransförlängningar

Grundutbildning

Fransförlängningar delas ofta upp i volymfransar och singelfransar.

Volymfransarna är tunnare och läggs i knippen som fästs på ens naturliga fransar. Det ger ett mer fjäderlikt och fluffigare resultat. Med volymfransar kan man bygga en mer fyllig effekt oavsett om man har glesa eller kortare fransar. De är lätta och mer skonsamma mot ens naturliga fransar.

Volymfransar är vanligast i knippen med 2-5 fransar. Fransar kan också göras i större knippen bl.a. Mega Volume (placerar förlängningar på varje fransar), Russian Volume (består av ca 10 fransar per knippe).

Singelfransar är den klassiska och första metoden för fransförlängning där man fäster en förlängning per ögonfrans. Resultatet blir en naturlig mascaraeffekt med längre och tjockare fransar.

En alternativ variant på singelfransar är Flatlashes där förlängningarna har en platt rot istället för en cylinder formad rot. Resultatet blir en mer intensiv och fylligare look.

Mixade fransar eller Hybrid Lashes är en kombination av singel- och volymfransar. Denna metod används för att blanda tjocka fransar med mjuka fluffiga fransar och ger en mer busig look.


Denna metod är för personer som vill ha en fylligare look eller tjockare fransar. Passar dig som vill slippa sminka dig varje morgon och spara tid. Lämpar sig bra till både “den stora festen” och vardagligt behov.


Kursplan

Eleven går igenom teori och hur man använder produkterna på bästa sätt tillsammans med lärare. Praktik på docka och modell görs tillsammans med handledning av lärare.

Kriterier för att bli godkänd: 100 % närvaro, 100 % rätt på de teoretiska provet, lämna in korrekta uppgifter i rätt tid samt kunna sätta 65 fransar per öga på två timmar, samt utföra en säker behandling.

Kursupplägg

  • Del 1: Teori
  • Del 2: Demonstration
  • Del 3: Praktisk övning under handledning
  • Del 4: Egen praktisk övning
  • Del 5: Redovisning av egen praktisk övning
  • Del 6: Slutprov i teori
  • Del 7: Slutprov i praktik på modell

Tidsplan

6 arbetsdagar